Overdracht monument

Overdracht monument

groep8Daar stonden ze met zijn allen te koukleumen, 27 juni om 9 uur ’s morgens bij het Kindermonument: de leerlingen van de Catharinaschool met hun mooie nieuw-Amsterdamse namen: Sana, Niemel, Tugba, Soumia, Hicham, Zamorano en Gokce van groep 8 en Shaldon, Younes, Loubna, Raoul, Fahd, Bo, Lotfi, Hoedaifa, Ruby, Amir, Randy, Carolina, Yoeri en Shelton van groep 7. Een jaar lang hebben de 8e groepers voor het monument gezorgd en nu gingen ze de zorg ervoor overdragen aan hun klasgenoten van groep 7.

groep7

Meester Roomer droeg enkele korte gedichten van Ida Vos voor, de leerlingen van groep 8 vertelden een voor een wat voor hen de betekenis van het Kindermonument is en vroegen hun opvolgers van groep 7 het komend jaar goed voor het monument te zorgen. Er waren bloemen en een minuut stilte.

Daar stonden ze dan, jonge mensen die even met de ernst van de geschiedenis en van het heden bezig waren. Maar daarna was het weer het rumoer van alle dag, limonade van Dora op het terras van de Speeltuin en de film Ciske de Rat toe.

De volwassenen die erbij waren keken ontroerd toe. Het was een korte maar zinvolle plechtigheid.