4-Mei herdenking 2007 Rivierenbuurt

4-Mei herdenking 2007 Rivierenbuurt

Verleden en Heden

Verleden en heden samengebracht tijdens de 4-mei herdenking 2007Bij de jaarlijkse 4 mei herdenking bij Rozenoord werd het verleden en het heden op verschillende manieren samengebracht.

Jan Willem Ittmann, zoon van een in 1945 op Rozenoord gefusilleerde verzetsman, begon zijn toespraak met “Ruim tweeënzestig jaar geleden stonden hier vijf mannen en één van hen was mijn vader”. In een zeer persoonlijk getint verhaal legde hij de link tussen zijn jeugd waarin hij opgroeide zonder vader en de kinderen uit vluchtelinggezinnen die hij nu als directeur van een basisschool tegenkomt.

Een gelegenheidskoor onder leiding van Maarte Smit zorgde voor een passende muzikale omlijstingOok Duco Adema ging in op hetgeen wij op dit moment meemaken en op TV zien. Doden in Irak, het islam debat in Nederland. Voelen wij ons betrokken of laat het ons eigenlijk onverschillig.

De herdenking werd omlijst door een gelegenheidskoor wat was samengesteld door Maarten Smit. Met liederen die deels hun oorsprong vonden in de oorlogsjaren maakten de bijeenkomst tot een indrukwekkend samenzijn.