Uitnodiging 3 november Herdenking Kindermonument

Uitnodiging Herdenking Kindermonument

12.30 tot en met 13.30 uur, 3 november 2016

Beste kinderen, ouders, genodigden en buurtbewoners

Al 30 jaar wordt er op 3 november herdacht dat de speeltuin van de Gaaspstraat van 3 november 1941 tot 14 augustus 1943 geen plek was om te spelen, maar door de Duitsers werd opgeëist en omgevormd tot “Markt voor Joden”.
Joden mochten niet meer in gewone winkels of op de Albert Cuyp hun boodschappen doen en Joodse koopmannen mochten hun waren niet meer verkopen op gewone markten. Zij mochten uitsluitend op de Markt voor Joden verkopen. Dit was een van de maatregelen van de Duitse bezetter om de Joden te scheiden van de niet-Joodse bevolking.
Het Kindermonument is opgericht om de vele Joden te herdenken die uit de Rivierenbuurt zijn gedeporteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het motto van de stichting Kindermonument is “Samen leven, samen spelen”.

Nooit meer mag er zo’n scheiding komen tussen de mensen.

De St. Catharinaschool heeft het kindermonument geadopteerd om de herinnering levend te houden aan de deportatie van de vele Joodse buurtbewoners/ En ook om het motto “Samen leven, samen spelen” in het hier en nu vorm te blijven geven.

Kom ook

Wij hopen op uw aanwezigheid tijdens de herdenking op 3 november 12.30-13.30 uur , in het gebouw van de Speeltuinvereniging, Gaaspstraat 8, te Amsterdam.

preview2