November herdenking 2010

Project St.Catharinaschool

Een indrukwekkend monument van 27 schuttingdelen.27 tranen op het Merwedeplein was dit jaar het thema van het project. 27 tranen voor de 27 joodse kinderen, die op het Meerhuizenplein, de Meerhuizenstraat en de Korte Meerhuizenstraat gewoond hebben. Elke leerling heeft een van die kinderen onder haar hoede genomen. Belangrijke bronnen voor de leerlingen waren de websites www.joodsmonument.nl en beeldbank.amsterdam.nl.

Alle gedichten, tekeningen en presentaties van de leerlingen monden uit in een monument. Een prachtig monument van 27 schutting delen – een voor elk kind – samen een krachtig signaal.


De Herdenking

De Rivierenbuurt - een buurt die bindt.De leerlingen van de St.Catharinaschool centraal – zoals het hoort. De hele dag donker dreigend weer – maar alsof het lot er mee speelde op het juiste moment opklaringen.

De herdenking werd geopend door Bert Meijer – de nieuwe voorzitter van Stichting Kndermonument.

Een aangrijpend verhaal van Mevrouw L. Huffener Veffer – overlevende van het kindertransport uit Kamp Vught – i.s.m. Mevrouw M. Ohringer.

Liesbeth List zong twee prachtige liederenEen prachtige lied van de leerlingen van de St.Catharinaschool – De Soldaat van Nick en Simon.

En een indrukwekkende Liesbeth List met twee liederen uit de Mauthausen cyclus van Mikis THeodorakis onder begeleiding van onze vaste 3 november pianist Jos Smits.

De kranslegging bij het kindermonument.

1 minuut stilte als stemmige afsluiting.


De leerlingen

De leerlingen van de St.Catharinaschool.