November herdenking 2009

Project St.Catharinaschool

Het werk van de kinderen was te zien tijdens de herdenking met als mooie apotheose een PowerPoint presentatie met kleine maar indrukwekkende gedichten.Ook dit jaar hebben de leerlingen van groep 8 van de St.Catharinaschool weer een mooi project uitgevoerd – met als afsluiting een indrukwekkende presentatie tijdens de herdenking bij het Kindermonument.Dit jaar ging het project over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Rivierenbuurt en de gevolgen daarvan voor de buurtbewoners.Het werk van de kinderen was te zien tijdens de herdenking met als mooie apotheose een PowerPoint presentatie met kleine maar indrukwekkende gedichten.


De Herdenking

Aan het einde van de herdenking werden bloemen bij het Kindermonument gelegd. Leerlingen van de St.Catharinaschool hielpen de oudere aanwezigen hierbij.De leerlingen van de St.Catharinaschool centraal – zoals het hoort.

Een mooi en aangrijpend verhaal van mevrouw Wesselius, die sprak over haar joodse buurvrouw die ondergdoken was als kind, toepasselijke liederen van Fauré gezongen door Saskia Eelman onder begeleiding van Jos Smits, een tentoonstelling met het werk van de leerlingen en een voordracht van een persoonlijk gedicht door elke leerling.

Meester Jan Roomer leidde de presentatie van het schoolproject.

Aan het einde van de herdenking werden bloemen bij het Kindermonument gelegd. Leerlingen van de St.Catharinaschool hielpen de oudere aanwezigen hierbij.