Kraanvogels vliegen uit richting Vredespaleis

Stichting Spelend naar Vrede – www.spelendnaarvrede.nl 

De stichting Spelend naar Vrede heeft een idealistische doelstelling. We organiseren creatieve projecten ter bevordering van bewustwording van de mensen in de maatschappij. Hierbij moet je vooral denken aan vredesonderwijs op basisscholen. Dan begin je bij de basis. Vandaar ook het motto: “Wie wil dat de wereld vrede kent, moet het de kinderen leren”.


Manna – Papiertovenaar

Een van de initiatiefnemers is de kunstenaar Manna (Marten Sale Brouwer). Hij noemt zich papierkunstenaar, maar hij is eigenlijk papiertovenaar. Manna wil dat elk kind in Nederland een kraanvogel gaat vouwen. Ongelooflijk hoe hij origami (de kunst van het vouwen) beheerst en prachtig hoe hij zijn vaardigheid toepast op het vouwen van kraanvogels.

Hij wil nu dat eigenlijk elk kind in Nederland een kraanvogel gaat vouwen. Dat kunnen er dan wel meer dan een miljoen worden. Die kraanvogels gaan dan naar het Vredespaleis in Den Haag. Dat wordt dan wel een heel indrukwekkend vredesmonument.

Manna heeft een van zijn kraanvogel-ontwerpen opgedragen aan Kindermonument. Voor kinderen die het vouwen wat moeilijk vinden heeft hij er een kleurplaat van gemaakt.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.