Herdenking 4 mei 2021

26 april 2021

Herdenking 4 mei
Fusilladeplaats Rozenoord
De Coronaregels maken het ook in 2021 niet mogelijk om op 4 mei een gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst bij de Fusilladeplaats Rozenoord te houden. De Stichting Kindermonument/Markt voor Joden betreurt dit zeer, want samen herdenken is misschien wel meer dan ooit nodig!

Om die reden heeft de Stichting het boek ‘Wees niet onverschillig!’ samengesteld. Daarin zijn de monumenten en gedenkplaatsen opgenomen die verwijzen naar de verschrikkingen die gedurende de oorlog in onze buurt hebben plaatsgevonden, waaronder Fusilladeplaats Rozenoord. Daar zijn in de laatste zes maanden van de oorlog 140 mannen van hun leven beroofd. Voor onze vrijheid!

De Stichting nodigt u van harte uit om op 4 mei of 5 mei de Fusilladeplaats Rozenoord individueel -en met inachtneming van de coronaregels- te bezoeken. Sta er stil, denk er na en wees vooral niet onverschillig!

Op 4 en 5 mei ligt het boekje bij deze gedenkplaats. Deze is gratis mee te nemen.

De Fusilladeplaats Rozenoord ligt langs de Amstel, vlakbij de Rozenoordbrug (A10).
Adres: C.W. Ittmannpad t.h.v. Amsteldijk 291.

Wilt u een krans of bloemen laten bezorgen? Neem dan even contact met ons op. www.Kindermonument.nl of info@kindermonument.org. Daar kunt u ook het boekje bestellen.

Voor de complete flyer klik hier.

Add Your Comment

Laat een bericht achter