Februaristaking 25 februari

Februaristaking 25 februari 1941-2016

Verzet was een van de thema’s die de kinderen van de St. Catharinaschool presenteerden bij de laatste herdenking bij het Kindermonument. Het was tevens een eerbetoon aan een van de grootste verzetsdaden van de Amsterdamse bevolking op 25 februari 1941: de Februaristaking.

Bezoek aan de Dokwerker

De leerlingen van de St. Catharinaschool zullen dan ook daags voor de herdenking van de februaristaking een bezoek brengen aan de Dokwerker op het Jonas Daniel Meijerplein, waar elk jaar op 25 februari deze verzetsdaad wordt herdacht.
Tienduizenden Nederlanders legden op deze dag in 1941 het werk neer als protest tegen de vervolging van hun Joodse medeburgers. Zo bleven de trams deze dag in de remise van de Lekstraat. En omdat het dit jaar 75 jaar geleden is, zal het GVB al het openbaar vervoer om 11 uur gedurende één minuut stilleggen. Uiteraard als eerbetoon aan de dappere verzetsstrijders van toen, maar ook om te laten blijken dat wij helaas ook nu nog steeds waakzaam moeten zijn tegen discriminatie.
De herdenking bij de Dokwerker begint om 16.30 uur en zal ook worden bijgewoond door Koning Willem-Alexander. Sprekers zijn burgemeester Van der Laan en de acteurs Joost Prinsen en Thomas Spijkerman.
Meer informatie is te lezen op www.februaristaking.nl

februari staking 2016 herdenking

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.